Wvandemosselaar » Specials » Pannenkoeken
Werner samen met InfoNu

Recepten voor de meest overheerlijke pannenkoeken

Recepten voor de meest overheerlijke pannenkoeken Iedereen kent de pannenkoek wel, veel kinderen zijn er dol op. Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Vroeger werd er in plaats van bloem vaak een mengsel gebruikt van half boekweitmeel en half bloem. Vaak wordt een pannenkoek gegeten met poedersuiker, stroop of jam. Maar in de pannenkoekenrestaurants kun je veel meer verschillende varianten vinden...

Basisrecept voor pannenkoeken

Pannenkoeken van tarwemeel
Als u ooit pannenkoeken gebakken hebt, dan weet u dat ze weleens kunnen mislukken. Er zijn vele factoren die de kwaliteit van pannenkoeken kunnen beïnvloeden: de samenstelling van de ingrediënten, de soort bodem van de pannenkoek, de hoeveelheid bakvet, de temperatuur van de pan, enzovoort. Als uw ervaring bij het maken van pannenkoeken afwijkt van wat hier beschreven is, dan ben u waarschijnlijk een goede pannenkoekenbakker. Houdt alleen de volgende vuistregel in het oog:
Aan pannenkoeken met groente, vis, vlees of kaas mag geen suiker toegevoegd worden!!

Voor 6 à 8 pannenkoeken:
  • 125g tarwemeel
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1/3 l volle melk
  • 30g gesmolten boter
  • plantaardige olie of boter om in te bakken

Voor zoete pannenkoeken
  • 1 el suiker

Het beslag
  1. Zeef het meel in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in.
  2. "Voeg er voor de zoete pannenkoeken de suiker bij."
  3. Meng alles goed door elkaar en voeg er het zout en een vijftal eetlepels melk aan toe.
  4. Meng verder met een spatel en doe er ondertussen beetje bij beetje de rest van de melk bij.
  5. Meng er tenslotte de gesmolten boter door.
  6. Bedek de kom met een theedoek en laat het beslag een halfuur rusten.

Het bakken
  1. Verhit wat olie of boter in een pan.
  2. Verdeel een dunne laag beslag over de bodem door de pan in alle richtingen schuin te houden.
  3. Bak de pannenkoeken op een matig vuur.
  4. Draai de pannenkoek om zodra de rand begint te kleuren en bak ook deze kant goudbruin.
  5. Doe het zelfde met de rest van het beslag.

Tip: om de pannenkoeken warm te houden kun je deze in de oven warm houden.

Pannenkoeken - Buitenlandse Pannenkoeken

Iedereen kent de pannenkoek wel, veel kinderen zijn er dol op. Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Vroeger werd er in plaats van bloem vaak…

Pannenkoeken - Lekkerste Pannenkoeken met Fruit en Ijs

Iedereen kent de pannenkoek wel, veel kinderen zijn er dol op. Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Vroeger werd er in plaats van bloem vaak…

Pannenkoeken - Lekkerste Pannenkoeken met Vis of Vlees

Iedereen kent de pannenkoek wel, veel kinderen zijn er dol op. Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Vroeger werd er in plaats van bloem vaak…

Pannenkoeken - Limburgse en Bretonse pannenkoeken

Iedereen kent de pannenkoek wel, veel kinderen zijn er dol op. Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Vroeger werd er in plaats van bloem vaak…
Gepubliceerd door Wvandemosselaar op 01-01-2008. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!